“Cliënten verdienen die extra aandacht”

Interview met Irma Hop.

“Ik wilde graag een steentje bijdrage aan de maatschappij en ging op zoek naar vrijwilligerswerk in de ouderenzorg. Dat leek we wel wat maar ik wilde meer dan alleen koffieschenken. Op de website zag ik een vacature voor een gastvrouw bij Reactiveringscentrum Klimop. Na een enthousiast gesprek ben ik begonnen. Vanaf de eerste dag heb ik het naar mijn zin. Ik kom elke donderdagmorgen. Het doet mij goed en dat geldt ook voor de mensen. Iedere keer is weer bijzonder.

’s Morgens begin ik met hulp bij het ontbijtbuffet. Cliënten van Klimop worden gestimuleerd om zoveel mogelijk zelf te doen en waar nodig assisteer ik. Ik begeleid cliënten naar het ziekenhuis onder andere  voor bloedprikken, röntgenfoto’s en onderzoek.  Zo komt het dat ik heel goed de weg weet  St  Jansdal.  Cliënten vinden het prettig dat er iemand meegaat. Tijdens het wachten is het fijn als ze tegen iemand aan kunnen praten. Het gaat dan niet alleen over hun ziekte; we lachen wat af. Ook ga ik regelmatig een eindje buiten met ze wandelen.

Het werk is erg afwisselend. Cliënten verblijven een korte periode bij Klimop dus je ontmoet steeds andere mensen. Af en toe zie je cliënten weer terug omdat ze bijvoorbeeld aan de andere heup  of knie geholpen zijn.  Sommige herkennen je en weten mijn naam nog. Hoe leuk is dat! Het zou wel heel fijn zijn als er nieuwe vrijwilligers komen voor het weekend.

Bij Klimop werkt een leuk team. Alle vrijwilligers horen er helemaal bij. Ze zijn blij met ons en laten dat ook merken. We worden echt gewaardeerd. We gaan ook mee als er een uitje wordt georganiseerd. Ik ben hier nu al vijf jaar en hoop dit nog heel lang te doen.”

Uit: Zorgfocus

Lees hier meer over vrijwilligerswerk bij Klimop.

Door |2017-11-07T20:45:15+01:007 november, 2017|

Deel dit bericht, kies je platvorm...

Ga naar de bovenkant