In Nederland neemt het aantal besmettingen met het coronavirus meer en meer toe. Wij begrijpen dat u zich als bewoner of familielid / naaste zorgen maakt en hierover de nodige vragen hebt. Wij leggen u graag uit hoe wij binnen de Zorggroep omgaan met het coronavirus en wat dit mogelijk betekent voor u.

Om alle ontwikkelingen op de voet te volgen en direct maatregelen te kunnen nemen als dat nodig is, hebben wij een corona-coördinatieteam ingesteld dat dagelijks bij elkaar komt. Dit team bestaat uit een specialist ouderengeneeskunde, twee verpleegkundigen, een ziekenhuishygiënist (van het St Jansdal), onze preventiemedewerker en ondergetekende.

Geen handen schudden
Gelukkig zijn er tot op heden in de Zorggroep nog geen mensen met het coronavirus of een verdenking daarop. Toch hebben wij nu – naast alle strikte hygiëneprotocollen die wij altijd al hanteren – afgesproken ertoe over te gaan om voorlopig geen handen te schudden. Hoe graag wij het wel zouden doen, maar in het belang van uw en onze gezondheid schudden wij in de Zorggroep voorlopig geen handen.

Verder gelden de volgende adviezen:

  • was uw handen regelmatig gedurende zeker 30 seconden
  • hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • gebruik papieren zakdoekjes en gooi die direct na gebruik weg.

Hoe zit het met bezoek?
Voor bewoners van onze zorglocaties geldt: u mag gewoon bezoek ontvangen.

Bent u als bezoeker in een gebied geweest waar corona was (een van de risicogebieden), dan kunt u gewoon bij uw naaste op bezoek komen als u geen griepverschijnselen (koorts, hoesten, kortademigheid) hebt. Is er wel sprake van griepverschijnselen en bent u in een risicogebied geweest, dan adviseert het RIVM u direct telefonisch contact op te nemen met de huisarts.

Meer weten?
Antwoorden op de belangrijkste vragen vindt u op de site van het RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden