“Geregeld nodigen wij familie uit om een dagje mee te lopen met hun naaste die bij Klimop revalideert. Zo zien zij zelf hoe hun naaste vooruitgaat en ervaren zij hoe ze kunnen helpen bij de revalidatie.”

Reactiveringscentrum Klimop heeft ruimte voor 40 cliënten in de kliniek. Het is gelegen op de tweede, derde en vierde verdieping van het gebouw naast ziekenhuis St Jansdal. Het gebouw heeft een eigen entree. Het medisch secretariaat op de tweede verdieping is op werkdagen geopend van 8.00 uur tot 16.30 uur.

Als u wilt weten welke faciliteiten er zijn, kunt u de voorlichtingsfilm bekijken of de tekst op deze pagina lezen.

Eenpersoonskamers

Tijdens uw verblijf in Klimop verblijft u in een moderne eenpersoonskamer, gelegen op de derde of vierde verdieping. De kamer is voorzien van een eigen wc/douche, tv, koelkast, tafel, kledingkast met kluis en fauteuil. Elke kamer beschikt over een eigen telefoon. Hiervan kunt u tegen betaling gebruik maken. De bediening van de telefoon kunt u vragen bij het medisch secretariaat. De kluis kunt u voorzien van een persoonlijke code. De gebruikershandleiding hangt in de kast.

De schoonmaak van de kamer wordt verzorgd. Alleen uw eigen koelkast dient u zelf te onderhouden. U ontvangt uw post op uw kamer. Als u een abonnement op een ochtendkrant heeft, is het raadzaam om deze ’s morgens zelf bij het medisch secretariaat op te halen.

Bezoek/informatie

Voor de verpleegafdeling gelden bezoektijden, deze zijn van 15.00 tot 16.30 uur en van 19.00 tot 21.00 uur. U kunt uw bezoek ontvangen in uw eigen kamer of in de ontmoetingsruimte. Als u vragen hebt, kunt u deze stellen aan de verpleging. Zij helpen u verder. U kunt de verpleging ook bellen:

Derde verdieping tel. (0341) 772630
Vierde verdieping tel. (0341) 772636

Ontmoetingsruimte

In de ontmoetingsruimte van Klimop wordt de lunch geserveerd. Voor patiënten en bezoekers wordt ‘s middags op de 3e en 4e etage koffie en thee aangeboden (gratis).  Ook kunnen zij gebruik maken van de faciliteiten van het restaurant in de centrale hal van het ziekenhuis.

Maaltijden

Ontbijtbuffet tussen 08.00 en 10.00 uur (op kamer)Lunchbuffet om 12.00 uur (ontmoetingsruimte 2e etage)Warme maaltijd dag keuze om 17.00 uur (dag keuze betekent: vandaag kiezen is morgen geserveerd) (op kamer)

Activiteitenruimte

Activiteiten vormen een ontspannend onderdeel van de behandeling in het dagelijks programma van Klimop. De medewerker welzijn en activering en de dagbestedingscoach werken vanuit de activiteitenruimte, gelegen naast de ontmoetingsruimte op de tweede etage.

Oefenzaal

Op de tweede verdieping van Klimop bevindt zich een ruime en moderne oefenzaal, dé plek voor het doen van oefeningen om uw herstel te stimuleren.

Stiltecentrum

U kunt gebruik maken van het Stiltecentrum (1.21) op de eerste etage van ziekenhuis St Jansdal. Hier kunt u ongestoord mediteren, bidden of stilte ervaren. Het Stiltecentrum is bed- en rolstoeltoegankelijk en is altijd open.

Dageraitzaal

U bent van harte welkom bij de vieringen in de Dageraitzaal op zondagochtend en op christelijke feestdagen. Deze vieringen vinden plaats in de Dageraitzaal (1.03) op de eerste etage in het ziekenhuis en beginnen om 10.15 uur. Na afloop kunt u napraten en koffie drinken. Aan de verzorging kunt u laten weten dat u naar de viering wilt gaan. Op de zondag helpen vrijwilligers u graag om u naar de viering te brengen. Natuurlijk zijn uw naasten ook welkom bij de viering.

Kapsalon/Pedicure

Naast de apotheek in de centrale hal van het ziekenhuis vindt u een prachtige kapsalon. Wilt u een afspraak maken? Belt u dan met: (0341) 463606.

Pedicure
De pedicure komt tweewekelijks op afspraak op Klimop. U kunt via het medisch secretariaat de prijs voor een behandeling opvragen en een afspraak maken. De behandeling dient u contact te betalen.

Internet

In de activiteitenruimte op de tweede etage van Klimop is een computer met internetaansluiting aanwezig voor algemeen gebruik. Er is ook gratis WiFi aanwezig.

Parkeergelegenheid/fietsenstalling

Betaald parkeren is mogelijk in de parkeergarage van het St Jansdal. Het eerste kwartier is gratis. Blijft u langer, dan gelden de volgende tarieven:

1e halfuur: € 1,00
Ieder volgend halfuur: € 0,50
Maximum tarief (per dag, per kaart): € 5,00
Verloren parkeerkaart* € 5,00

* Bent u uw parkeerkaartje verloren? Druk op de knop “verloren kaart” van de parkeerkassa. U betaalt dan het tarief voor een dagkaart.

Fietsenstalling

Er bevindt zich een fietsenstalling aan de zijkant in de parkeergarage. Het is niet toegestaan om uw fiets buiten deze stalling te plaatsen.