“Geregeld nodigen wij familie uit om een dagje mee te lopen met hun naaste die in Klimop revalideert. Zo zien zij hoe hun naaste vooruitgaat en ervaren zij hoe ze kunnen helpen bij de revalidatie.”

Verblijf

In Klimop is plaats voor 40 mensen die na een ziekenhuisopname eerst moeten revalideren voor zij naar huis kunnen gaan. Waar verblijft u en van welke voorzieningen kunt u gebruik maken?

Eenpersoonskamers

U verblijft in een moderne eenpersoonskamer, gelegen op de derde of vierde verdieping. Deze kamer is voorzien van een eigen wc/douche, tv, koelkast, tafel, kledingkast met kluis en fauteuil. Het is mogelijk om via het secretariaat een telefoon op uw kamer te regelen. Ook is er een kluis die u kunt van een persoonlijke code. De gebruikershandleiding hangt in de kast.

De schoonmaak van de kamer wordt verzorgd, alleen uw eigen koelkast dient u zelf schoon te houden. U ontvangt uw post op uw kamer. Hebt u een ochtendkrant? Dan kunt u deze het beste zelf ’s morgens bij het medisch secretariaat ophalen.

Maaltijden

Gezond en lekker eten is belangrijk, zeker als u tijdens uw revalidatietraject veel van uw lichaam vraagt. In Klimop adviseren we u graag over een gezonde leef- en voedingsstijl die u uw herstel kan ondersteunen. Hebt u vragen over het eten? Stel ze aan een van de voedingsassistenten. Er is ook een diëtist werkzaam in Klimop.

Er zijn vaste tijden voor de maaltijden:

  • ontbijt tussen 08.00 en 10.00 uur (op uw kamer)
  • lunchbuffet om 12.00 uur (in de ontmoetingsruimte op de 2e etage)
  • warme maaltijd om 17.00 uur (op uw kamer)
    Iedere dag vraagt de voedingsassistent welke maaltijd u wilt eten.

Bezoek

In Klimop gelden de volgende bezoektijden:

  • 15.00 tot 16.30 uur
  • 19.00 tot 21.00 uur
  • in het weekend: 10.00 – 21.00 uur

U kunt bezoek in uw eigen kamer ontvangen of in de ontmoetingsruimte op de 2e etage. Hier is ook voor bezoek gratis koffie en thee beschikbaar. U kunt ook samen met uw bezoek gebruikmaken van het restaurant in de centrale hal van het ziekenhuis. Hier betaalt u wel voor koffie en thee.

Op de pagina praktische informatie staat waar uw bezoek de auto kan  parkeren of de fiets kan stallen.

Beschikbare ruimtes

De ontmoetingsruimte bevindt zich op de 2e etage en is 7 dagen per week van 07.00 – 23.00 uur toegankelijk voor cliënten en bezoek. In deze ruimte wordt ook de lunch geserveerd. ’s Middags kunnen cliënten en bezoekers hier terecht voor (gratis) koffie en thee.

Tijdens uw revalidatie gaat u zowel op therapeutische als recreatieve basis aan de slag met verschillende activiteiten. Hiervoor gaat u naar de activiteitenruimte op de tweede etage, naast de ontmoetingsruimte. Een medewerker welzijn en activering en de dagbestedingscoach werken vanuit deze activiteitenruimte.

Meer over activiteiten

Op de tweede verdieping van Klimop bevindt zich een ruime en moderne oefenzaal, dé plek voor het doen van oefeningen om uw herstel te stimuleren.

U kunt gebruikmaken van het stiltecentrum (1.21) op de eerste etage van ziekenhuis St Jansdal. Hier kunt u ongestoord mediteren, bidden of stilte ervaren. Het stiltecentrum is bed- en rolstoeltoegankelijk en is altijd open.

U bent van harte welkom bij de vieringen in de Dageraitzaal op zondagochtend en op christelijke feestdagen. Deze vieringen vinden plaats in de Dageraitzaal (1.03) op de eerste etage in het ziekenhuis en beginnen om 10.15 uur. Na afloop kunt u napraten en koffie drinken. Aan de verzorging kunt u laten weten dat u naar de viering wilt gaan. Op de zondag helpen vrijwilligers u graag om u naar de viering te brengen. Natuurlijk zijn uw naasten ook welkom bij de viering.

Voorzieningen

Naast de apotheek in de centrale hal van het ziekenhuis vindt u een prachtige kapsalon. Wilt u een afspraak maken? Belt u dan met (0341) 463606.

De pedicure komt tweewekelijks op afspraak op Klimop. U kunt via het medisch secretariaat de prijs voor een behandeling opvragen en een afspraak maken. De behandeling dient u contact te betalen.

 In de activiteitenruimte op de tweede etage van Klimop is een computer met internetaansluiting aanwezig voor algemeen gebruik. Er is ook gratis WiFi op de afdeling.

Via het secretariaat kunt u een telefoon regelen die u tegen betaling kunt gebruiken. Dit kunt u regelen met het medisch secretariaat. U kunt uiteraard ook uw eigen mobiele telefoon gebruiken, er is gratis WiFi op de afdeling.

U hebt in uw kamer de beschikking over een kluis die u van een persoonlijke code kunt voorzien. De gebruikershandleiding hangt in de kast.