“De omgang met de verpleging is prima. De verzorging en verpleging vind ik goed. Ik heb ergotherapie en dan word ik opgehaald. Die afspraken lopen goed. De zorg die ik krijg is heel belangrijk voor mij.”

Bron: ZorgKaartnederland.nl

Activiteiten

Activiteiten zijn onderdeel van de behandeling

Tijdens uw revalidatie gaat u zowel op therapeutische als recreatieve basis aan de slag met verschillende activiteiten. U oefent bepaalde vaardigheden met de bedoeling dat u handelingen in stand houdt of verbetert. Maar de activiteiten zijn ook bedoeld ter ontspanning, even iets leuks doen. Het geeft u bovendien de gelegenheid om contact te hebben met lotgenoten. Kortom: deelname aan activiteiten heeft een positieve invloed op welzijn en herstel.

De dagbestedingscoach kijkt samen met u welke activiteiten aansluiten bij uw behandeling en waarbij u ondersteuning nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan:

  • het gebruik van de computer (stimuleren handfunctie)
  • een kookgroep (zodat u later thuis, met eventuele aanpassingen, ook zelf kunt koken)
  • bewegen (ter verbetering van de conditie)
  • creatief bezig zijn (breien, haken, schilderen, puzzelen)
  • denkwijzetraining

Een medewerker welzijn en activering begeleidt de groepsactiviteiten die iedere doordeweekse dag  plaatsvinden de activiteitenruimte. Deze ruimte vindt u naast de ontmoetingsruimte op de tweede etage.

De medewerker welzijn en activering en de dagbestedingscoach werken nauw samen met alle disciplines, maar voornamelijk met de ergotherapeut en fysiotherapeut.

Wilt u iets voor uzelf doen of gebruikmaken van de computer? Ook dan bent u van harte welkom in de activiteitenruimte.